Membraan persen - Hageling-Bio

Ga naar de inhoud

Hoofdmenu:

Membraan persen

Keldertechniek > Verwerking > SK

Sk Group Membraanpersen

De membraanpers is een technologisch en oenologisch hulpmiddel die een gecontroleerde persing van de druif mogelijk maakt. Als wijnmaker kan je actief in het persproces tussenbeide komen.

De druif of druivenpulp wordt zacht uitgeperst door middel van perslucht achter een membraan, waardoor er geen mogelijkheid bestaat dat de pitten worden beschadigd, zo komt het niet tot het uitlogen van ongewenste componenten.

Technische eigenschappen:

  • Alle technische delen die in contact komen met de druif, pulp of most worden vervaardigd uit hoogwaardig roestvrij staal EN 1.4301

  • De perstrommel wordt vervaardigd volgens de PED 97/23/B.V. richtlijnen voor druktanks.

  • De horizontale vorm, kleine doormeter en lengte van de trommel maakt dat het sap zo snel mogelijk weg kan, en dit met zo weinig mogelijk sediment.

  • De pers is eenvoudig schoon te maken waardoor ze aan de hoogste hygiënische normen voldoet.

  • De grote trommeldeur maakt het mogelijk eenvoudig en snel de pers te vullen en leeg te maken.

  • De besturing verzekert een nauwkeurig proces.

 
Terug naar de inhoud | Terug naar het hoofdmenu